Preguntes Freqüents

 1. Quan i on és la Pantumacona?

La Pantumacona són els dies 13, 14 y 15 de maig. Hi ha diverses activitats durant tot el cap de setmana, que pots veure en el programa. La Criticona (Massa Crítica o bicicletada mundial) sortirà el dissabte 14 de maig a les 18h a l'Arc de Triomf de Barcelona, però cal que vingueu a les 17:30h per evitar aglomeracions.

 

 1. Oferiu allotjament? Quants dies?

Oferim allotjament gratuït (actualment tancat, poseu-vos en contacte per demanar plaça). Tota la informació en la secció d'allotjament.

Hi ha altres allotjaments, alguns de pagament amb descompte pels que vinguin a la Pantumacona:

 

 

 1. No tinc bicicleta però vull venir a la Pantumacona, deixeu bicis?

Disposarem d'algunes bicicletes gratis, i d'altres amb lloguer a preu descomptat per la pantumacona. Pots veure el llistat de botigues que col·laboren llogant bicicletes amb descompte, a la secció de Barcelona en bici.

 

 1. Hi haurà esmorzar/dinar/sopar? Amb opció vegetariana/vegana? Al lloc d'allotjament gratuit hi haurà menjar o m'he de moure als llocs esmentats?

Si que hi haurà opció vegetariana. Però si necessites una dieta més específica, si ets al·lèrgic/a, celíac/a, vegà/ana, tingues en compte que Barcelona és una ciutat amigable amb moltes opcions. Els menjars que nosaltres organitzem són:

 • Divendres: Sopar (pica pica)
 • Dissabte: Esmorzar a l'allotjament, dinar i sopar.
 • Diumenge: Esmorzar.

 

 1. És segur aparcar la meva bici als carrers de Barcelona? Puc anar amb les meves coses al metro?

Barcelona és una ciutat amb un índex de criminalitat baix, tot i que hi ha molts robatoris, especialment als turistes. Recomanem l'ús de candaus tipus U quan es lligui la bicicleta. Fes servir el sentit comú i tingues cura de les teves pertinences en espais públics, ja que hi ha carteristes. Evita deixar que les bicis dormin al carrer.

Durant les activitats del dissabte pel matí i la posterior festa del dissabte per la nit, disposareu d'aparcament vigilat gràcies a Bicilocker i Cyclolock.

 

 1. Quin material de merchandising hi haurà?

Pots mirar-los a la secció de souvenirs. Tenim samarretes de diversos preus, colors i dissenys. Busca també els gots oficials de la pantumacona!

Altres elements són llums, enganxines o xapes.

I no oblidis que farem un doble sorteig d'una bicicleta i d'una panera ciclista!

 

 1. Quantes persones s'esperen per l'esdeveniment?

En altres Criticones hi han assistit milers de persones... Per a la Pantumacona es preveu que hi haurà molt tomàquet!

 

 1. És necessari estar registrat per participar?

Només si necessites allotjament, menjar especial i/o bicicleta. També t'has de registrar si vols col·laborar amb nosaltres com a voluntari. Ho pots fer aquí

 

 1. Durant l'esdeveniment, com em puc comunicar amb l'organització?

La Massa Crítica som tots. Tot i això, alguns oferim voluntariament el nostre temps lliure per treballar tots els aspectes organitzatius, i que tot surti genial. Busca les persones amb samarreta groga i el logo oficial, o contacta des del Facebook, o directament al formulari de contacte d'aquesta web.

 

 1. En cas d'una emergència, què he de fer?

El número d'emergència és el 112.

Aquí també pots trobar una llista de números importants.

 

 1. El tema de les multes... Amb què he d'anar amb compte?

És important donar bon exemple i circular correctament. Per això, cal seguir la normativa municipal que regula la circulació de bicis. Pots consultar-la en aquest enllaç. El més important és respectar els semàfors i evitar les voreres.

Per exemple, anar en bici pel mig de Les Rambles, a part que trigaràs un munt, implica una multa quasi segur.

 

 1. Cóm arribo a Barcelona?

Barcelona és una ciudad molt ben connectada per qualsevol mitjà de transport, excepte la bicicleta. En aquest enllaç pots consultar-ho i aquí et mostrem algunes opcions:

 

Amb bici:

Tingues present que Barcelona està molt malament connectada per sortir o entrar de la ciutat en bicicleta. Està rodejada per mar, muntanya, i dos rius. Quasi tots els ponts que els travessen són autopistes sense autorització per a bicicletes, per això és la part més complicada. El millor és intentar passar per trajectes urbans per evitar les autopistes.

 

Amb tren:

Si no vius lluny, pots agafar el tren de rodalies o els Ferrocarrils de la Generalitat. En ambdós casos pots pujar la bicicleta al tren. Si vius fora de la província, has d'agafar tren AVE, regional, mitja o llarga distància. En aquests casos, consulta si pots pujar la bicicleta al web de la RENFE, perquè normalment no permeten pujar bicis.

 

Amb autobús:

Des de les principals ciutats espanyoles i europees surten línees d'autobús freqüentment cap a Barcelona. Consulta amb la companyia de bus si pots desar la bici al magatzem de l'autocar. Segurament hauràs de desmuntar-la i lligar-la bé. Les principals estacions d'autobús a Barcelona són la estació de Sants i la del Nord

 

Amb avió:

Si véns amb avió, arribaràs a l'Aeroport del Prat. Des d'allà, si has vingut amb bicicleta, pots arribar a Barcelona pedalant des de l'aeroport, seguint aquesta ruta a l'Institut Quatre Cantons i recomanacions. També pots agafar el metro L9 (taronja) + L1 (vermella) o L3 (verda). Per últim, pots agafar el tren de rodalies (surt de la terminal 2) fins a Estació de Sants.

 

Amb cotxe:

Comparteix el cotxe per a què et surti un viatge més barat. Hi ha molta gent que per motius de feina necessita fer viatges arreu de Catalunya i Espanya amb cotxe. Les principals entrades a Barcelona (sense peatge) són per la A2, que ve des de Lleida. La C-31, que ve del Garraf. La C-17 que ve des de Vic. La E-15-AP7 que ve de Girona.

 

13. Algú pot pensar en els nens? !!!

Els nens estan més que benvinguts. Comunament en les masses crítiques vénen famílies senceres, amb nens petits. El casc és obligatori per a menors de 16 anys i recomanem les mesures de seguretat que cregueu necessàries. El mateix divendres abans de la Criticona, hi haurà un taller anomenat "Decora tu bici" que funciona per passar-ho bé i també per tenir major visibilitat (amb globus i altres coses).

De qualsevol manera no esteu obligats a fer tot el recorregut. Durant el cap de setmana hi haurà activitats per a totes les edats.

 

14. Quin és el recorregut? Quant dura?

Durarà 2 hores aproximadament; uns 20 quilòmetres. El recorregut és un petit secret, però serà fabulós.

Recorda que pots seguir a la massa encara que no hagis sortit del punt de reunió, amb l'aplicació Critical Maps (disponible per Android i Iphone).

El camí serà planer, amigable per a tots, fins i tot pels que no fan esport o no tenen una bici per pujar la muntanya ;)

 

15. Puc portar una bici lowrider, chopper, skate o patins?

I tant! Això és el que donarà xerinola a la sortida, hi haurà diversitat. Fins i tot si no són bicis. ;)

 

16. Hi haurà un sorteig? Quina és la dinàmica?

Sortejarem diverses coses, tot amb la finalitat de recaptar fons o cobrir despeses de la Criticona:

 

1r premi: Una bicicleta KRN valorada en 600 euros, que ha estat donada per I'm Bikes.

(Hi ha dos models a escollir)

2on premi: Cistella amb material ciclista donat per diverses botigues ciclistes.

3r premi: Una bicicleta de 2a mà que ha estat donada SJD Bikes.

El sorteig es farà el dissabte 14 de maig de 2016 a el concert final, cal estar present per reclamar el premi en cas de ser l'afortunat. Si no podeu estar present, deixa el teu butlleta amb algú de confiança.

 

17. ¿Hi ha aparcament de bicicletes? Hauré de portar el meu cadenat?

Sí :) Tant dissabte al matí al "Reclama Els Carrers", com a la festa de dissabte, hi haurà aparcament de bicicletes. Però no t'oblidis de portar el teu cadenat.

 

18. Normalment viatjo amb la meva mascota, puc portar-la?

Sí. A la Massa Crítica vénen persones amb les seves mascotes a la bici.